לחמניות מקמח מצה – 12
יחידות
2 כוסות קמח מצה
5 ביצים
½ כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
צקי את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
הוסיפי מים רותחים, מלח ופלפל.
טרפי היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף
קפיצי או מערבל.
הוסיפי לתערובת של קמח המצה.
צרי
כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחי במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרי עליהם מעט
קמח מצה.
אפי
בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.
הערה:
אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
הלחמניות נאפות אצלי בכל שנה ומאוד מומלצות.
לביבות
מקמח מצה
½ כוס קמח מצה
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
¾ כוס חלב או מים
ערבבי את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)
הפרידי את החלמונים מן החלבונים.
טרפי את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב
או מים(תערובת נוזלית)
ערבבי יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת
היבשה.
השהי לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.
הקציפי את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.
הוסיפי בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.
לטגן בחמאה.
כדורים מתוקים – ללא אפיה
200 גרם מרגרינה – בטמפרטורת חדר.
1 כוס סוכר
3 ביצים
4 כפות קקאו גדושות
100 גרם קוקוס טחון
100 גרם שקדים קצוצים
4 מצות מפוררות לפירורים
הפרידי חלמונים מן החלבונים.
הקציפי החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.
טרפי את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס'
2.
הוסיפי תערובת 1 ל-2 בעדינות.
הוסיפי חלק מהקוקוס הטחון (חלק השאירי
לציפוי).
הוסיפי את השקדיטם ופירורי המצה.
צרי כדורים בידיים (רטובות מעט) גלגלי בקוקוס
הנותר והניחי בגביעי נייר.
הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום
בקוקוס
גלילות
מצות מתוקה
6 מצות
תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו
יין – לפי הצורך
אבקת סוכר
1 כף מרגרינה
פוררי
את המצות והרטיבי אותן ביין.
ערבבי
היטב את - המרגרינה, הסוכר, תמצית הוניל והקקאו
עד
לקבלת קרם.
ערבבי
עם המצות.
גלגלי
לצורת נקניק מאורך, טבלי הכל באבקת סוכר.
המיסי
את השוקולד בכלי על גבי סיר אדים.
ערבבי
עם המרגרינה.
צנני
מעט ואחר"כ לצקת הציפוי על הגלילה.
חביתה מתוקה – 2 מנות
3 כפות קמח מצה
4 ביצים
1/3
כוס מים
מלח, פלפל שחור, סוכר, מרגרינה/שמן לטיגון
הפרידי חלמונים מן הלבונים.
הקציפי את החלבונים. טרפי את החמונים וערבבי
יחד.
הוסיפי את קמח המצה והמים.
תבלי התערובת במלח ומעט פלפל, ערבבי קלות.
טגני משני הצדדים עד שיזהיבו.
בזקי סוכר מלמעלה והגישי חם.
בצקניות
מקמח מצה
2 ביצים
½ כוס קמח מצה
1/3 כפית מלח
הפרידי חלבונים מהחלמונים.
הקציפי החלבונים לקציפה מוצקה. ערבבי עם
החלמונים.
ערבבי את קמח המצה עם המלח וערבבי בזהירות
עם קציפת הביצים.
השהי למשך חמש דקות.
צקי כף אחר כף מן התערובת למים רותחים עם
מלח.
כסי את הסיר ובשלי כ- 45 דקות.
4 מצות
שמן לטיגון
2 ביצים
½ ק"ג גבינה לבנה רכה
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
1 כף פטרוסלינון קצוץ
הרטיבי את המצות בזרם מים מהברז, עטפי במגבת
והשהי
עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.
לערבב את חומרי המילוי.
לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.
להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.
לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.
הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים
של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ,
שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.
פשטידת כבד
300 גרם כבד
6 מצות
3 ביצים
1 בצל גדול
½ כוס שומן עוף
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
להשרות את המצות. לסחוט היטב לאחר ההשרייה
ולפורר.
לערבב 2 ביצים ומעט מלח ופלפל.
להוסיף שומן עוף.
לשמן תבנית אפיה ולרפד אותה במחצית
תערובת המצות.
לטגן או לבשל את הכבד.
לטגן את הבצל בשומן העוף.
לטחון את הכבד עם הבצל. להוסיף 1 ביצה
לתערובת זו
ולתבל במלח ופלפל.
לשפוך התערובת מעל המצות ולכסות במחצית
השניה של המצות.
לצקת מעל המצות מומן עוף ביד נדיבה.
לאפות בחום למטה מבינוני כ- 45 דקות.
הערה:
אפשר להחליף המצות בפירה תפוח אדמה.