מעדן תמרים ואגוזים |
ןרק הרואיל לש
גנירטייקה :רוקמ |
ךשוממ רוריק + העש יצח
:הנכה ןמז |
לקו טושפ
:ישוק |
יבלח - רשכ :תורשכ
|
םיגח ילכאמ :הירוגטק |
טבשב וט :הירוגטק תת |
מצרכים – ל 30 מנות |
|
|
אופן הכנה |
1. ממיסים את החמאה
יחד עם התמרים והסוכר בסיר בינוני על אש נמוכה תוך כדי בחישה ומעיכה. |
|
.
עוגה מצות לפסח |
מאת:
מיכל קליין טל:
9831744 |
חבילת מחמאה 1 כוס סוכר 3 כפות קקאו 1 כפית נס קפה 3 סוכר וניל |
להתיך במיקרו |
3 ביצים |
לקרר ולהוסיף כאשר פושר: |
8 מצות |
לשבור ולהרטיב ביין אדום מתוק |
|
להוסיף לעיסה |
1
עוגת מצות
זה
המתכון לעוגת מצות שתשכיח מכם את כל העוגות דיקט עם מרגרינה שטעמתם בכל הפסחים:
הקרם:
חבילת שוקולד מריר
חבילת אבקת סוכר
2 כפות קקאו
כף גדושה שמנת חמוצה
כפית קפה (לא חייבים)
קצת חלב, שייתן שוונג לאבקות
50 גרם חמאה
לבשל תוך עירבוב על אש נמוכה או בסיר כפול.
לתת לזה להתקרר קצת
על השיש ולהוסיף פנימה בעדינות שמנת מתוקה מוקצפת.
נוזלי מידי? אפשר
להכניס למקרר לאיזה עשרים דקות, לא יותר.
להרטיב מצות היטב
ביין מתוק מסוג "ישן נושן" ודומיו + חלב (לא להיבל
אם היין מפרק את החלב וזה נראה לא טוב, זה בסדר ויוצא טעים) ולהרכיב עוגה לפי שיטת
הוופלה.
כמות הקרם מספיקה לעוגה של 4-5 מצות לגובה.
אני גם מוסיפה בין השכבות ולמעלה אגוזי מלך קצוצים.
אם אפשר - לתת לעוגה לחכות במקרר לפחות חצי יום, עד שהמצות מתרככות, משילות את
טעמן המקורי ומפנימות את היותן פיגומים למוס שוקולד.
מניסיון - את העוגה
הזאת אי אפשר להפסיק ליישר!
אם נוזלי מדיי- להוסיף עוד מצה
לשפוך הכל לתבנית
אפשר לזרות כוכוס / אגוזים מלמעלה.
מוכן לאחר כמה שעות.- להכין יום קודם עדיף.
גיוון: אפשר לא לשבור את המצה אלא לעשות שכבות מסודרות ורק להרטיב ביין עם עיסה בין לבין.
עוגת מצות שאוהבים לטרוף אצלינו בשבתות
שאחרי חג הפסח
- אילנה_קל
אפשר ואפילו רצוי, להכפיל כמויות
המצרכים:
6 מצות
200 גרם שוקולד
1/2 כוס אבקת סוכר
150 גרם מרגרינה
2 כפות קקאו משובח
3 כפות מים
כף ברנדי
1/2 כוס יין אדום מתוק
ההכנה:
מרטיבים את המצות בזרם מים כדי שיתרככו מעט. מכינים מגש. אפשר להניח נייר פרגמנט.
מבשלים את השוקולד, המרגרינה, הסוכר, הקקאו, המים והברנדי על להבה נמוכה. מצננים
מעט.
מניחים מצה אחת על
המגש. מזים עליה מעט מן היין. מורחים מהקרם ומכסים עם המצה. ממשיכים באופן הזה עם
שאר המצות. מכניסים למקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה.
הערה: אני לא מזה יין.
עוגת גזר אלוהית, עסיסית לפסח. לא להיבהל מרשימת החומרים הארוכה. העוגה
באמת פשוטה. (אם יש מעבד מזון אז גרור הגזר לוקח שניות)
חומרים רטובים
1כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
200 גר' חמאה
4 ביצים
500 גרם גזר מגורר דק + המיץ שלו אם יש
גרד ומיץ מלימון אחד ותפוז אחד
חומרים יבשים
1 כוס צימוקים בהירים
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
1 כוס קמח מצה רגיל
5 כפות מחוקות קמח תפוחי אדמה
1 וחצי כפיות מחוקות קינמון
כפית מחוקה אבקת אפיה
רבע כפית מחוקה מלח
ההכנה
מקציפים במהירות גבוהה את הסוכרים והחמאה.
מוסיפים לחמאה ביצה אחרי ביצה (שלמה) עד שנוצר קרם אוורירי בהיר.
מאיטים את המערבל למינימום ותוך ערבול מוסיפים את כל
שאר החומרים משתי הרשימות, היבשה והרטובה.
שופכים לתבנית קפיצית משומנת בחמאה מס' 26, מכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 170
מעלות צלסיוס לשעה. בודקים עם קיסם. אם הוא יוצא יבש ונקי, העוגה מוכנה, אם לא,
בודקים עוד 10 דקות. חשוב לאפות בחום הבינוני-נמוך הזה, זה שומר על קפיציות
ועסיסיות של העוגה.